Количка

0 артикула

Пастата за чувствителни зъби е най-доброто решение при чувствителност на зъбите

Дата: 2014-06-19

Много хора от най-различни възрастови групи са жертва на проблема „чувствителни зъби“. В повечето случаи той засяга пациенти, които наскоро са претърпели някаква стоматологична интервенция. Най-добрият начин да се справите с чувствителността на зъбите са пастите за чувствителни зъби, чиято формула е специално създадена за хора с подобни оплаквания.

Ако чувствителността на зъбите наистина се дължи на това, че наскоро сте се подлагали на някаква стоматологична процедура, става два пъти по-наложително да смените обикновената паста с такава за чувствителни зъби. След като се възстановите, можете да продължите да се миете с нея или да се върнете към тази, която ползвате ежедневно.

В други случаи чувствителността на зъбите е причинена от избелващите пасти за зъби. Ето защо в днешно време се продават специални пасти за чувствителни зъби с избелващ ефект. Пастата за чувствителни зъби, заедно с четката с меки косъмчета предпазва не само зъбите, но и е предпоставка за поддържането на добрата устна хигиена. Мийте се с такава паста два пъти на ден и почиствайте зъбите с конец.

Добре е обаче човек да знае, че дори да са с избелващ ефект, пастите за чувствителни зъби не избелват зъбите толкова добре, колкото обикновените избелващи пасти. В същото време обаче, както вече споменахме, избелващите пасти могат да причинят чувствителност на зъбите.

Ето защо, когато купувате паста, трябва да избирате такава, която отговаря на състоянието на Вашите зъби. Добрата орална хигиена предотвратява появата на редица проблеми и заболявания. Препоръчва се да миете зъбите си два пъти на ден с подходяща паста, да ги почиства с конец поне веднъж дневно и да ходите на профилактични прегледи при стоматолога си най-малко два пъти годишно. Следвайки тези съвети може никога да не се сблъскате с проблема „чувствителност на зъбите.

http://reviewfordentists.com/article-149/sensitive-toothpaste-is-the-best-for-sensitive-teeth
 

Нови Продукти

Новини