Количка

0 артикула

Пародонтална хирургия

Дата: 2014-07-30

Пародонталната хирургия се занимава с лечението на пародонтални заболявания. Пародонталните заболявания се причиняват от бактерии, предизвикващи инфекция на зъбо-държащия апарат, включващ и венците. Пациентите с пародонтални заболявания трябва да бъдат прегледани от специалист пародонтолог.

За да се започне пародонтално лечение, пациентът трябва да се обърне не към обикновен стоматолог, а към специалист по пародонтология. Ако иска да бъде сигурен, че ще получи качествена пародонтална консултация и лечение, пациентът е добре да направи проучване и да си запише час в утвърдена клиника или кабинет на доказано добър специалист по пародонтология.

По време на посещението, пародонтологът ще прегледа пациента и на базата на състоянието на венците ще прецени дали в конкретния случай има нужда от пародонтално-хирургична намеса или от някакъв друг вид пародонтално лечение. 

Случаите, в които се налага да се извърши пародонтално-хирургична процедура

Много е важно пациентите с пародонтални заболявания да разберат каква е основната цел на пародонталната хирургия, кои фактори определят това дали процедурата ще бъде успешна, както и какво трябва да направи човек, за да се запазят добрите резултати от процедурата за по-дълъг период от време.

От полза би било да се отбележи фактът, че пародонтално-хирургичните интервенции представляват по-скоро допълнителни интервенции, защото с тях се цели да се постигнат по-добри резултати, а не да се лекува самото заболяване. Причината за това е, че дори пациентите веднъж вече да са се подложили на пародонтална процедура, това не изключва възможността от поява на подобни проблеми с венците в бъдеще. Ето защо е от изключителна важност пациентът да разбере, че пародонтално-хирургичните интервенции помагат да се удължи животът на зъбите, но не са гаранция, че заболяването няма да се прояви отново в някой бъдещ момент.

След като пародонталната процедура бъде извършена, специалистът следва да даде съвети на пациента, които да му помогнат за предотвратяване на повторната появата на заболяването.

 

Нови Продукти

Новини