Филтри

Пародонтална хирургия


Дата: 2014-07-30

Пародонталната хирургия се занимава с лечението на пародонтални заболявания. Пародонталните заболявания се причиняват от бактерии, предизвикващи инфекция на зъбо-държащия апарат, включващ и венците. Пациентите с пародонтални заболявания трябва да бъдат прегледани от специалист пародонтолог.

За да се започне пародонтално лечение, пациентът трябва да се обърне не към обикновен стоматолог, а към специалист по пародонтология. Ако иска да бъде сигурен, че ще получи качествена пародонтална консултация и лечение, пациентът е добре да направи проучване и да си запише час в утвърдена клиника или кабинет на доказано добър специалист по пародонтология.

По време на посещението, пародонтологът ще прегледа пациента и на базата на състоянието на венците ще прецени дали в конкретния случай има нужда от пародонтално-хирургична намеса или от някакъв друг вид пародонтално лечение. 

Случаите, в които се налага да се извърши пародонтално-хирургична процедура

Много е важно пациентите с пародонтални заболявания да разберат каква е основната цел на пародонталната хирургия, кои фактори определят това дали процедурата ще бъде успешна, както и какво трябва да направи човек, за да се запазят добрите резултати от процедурата за по-дълъг период от време.

От полза би било да се отбележи фактът, че пародонтално-хирургичните интервенции представляват по-скоро допълнителни интервенции, защото с тях се цели да се постигнат по-добри резултати, а не да се лекува самото заболяване. Причината за това е, че дори пациентите веднъж вече да са се подложили на пародонтална процедура, това не изключва възможността от поява на подобни проблеми с венците в бъдеще. Ето защо е от изключителна важност пациентът да разбере, че пародонтално-хирургичните интервенции помагат да се удължи животът на зъбите, но не са гаранция, че заболяването няма да се прояви отново в някой бъдещ момент.

След като пародонталната процедура бъде извършена, специалистът следва да даде съвети на пациента, които да му помогнат за предотвратяване на повторната появата на заболяването.

 


Нови Продукти

Новини

Върни До Горе