Филтри

Новини

Дата: 19 Май 2016

Как фунционират зъбите

Зъбите ни играят изключително важна роля в способността ни да се храним, да говорим и да поддържаме ослепителна усмивката си. Повечето от нас ги приемат за даденост до момента, в който възникне някакъв проблем. Зъбите участват в дъвченето, смилането на храната, в говоренето. Почиствайки си зъбите след всяко хранене или поне два пъти дневно правим първата стъпка към поддържането на добра орална хигиена.

 

Дата: 10 Мар 2016

Защо имате лош дъх сутрин?

 

Това звучи ли Ви познато? Навярно да.

Събуждате се сутрин и много бързо покривате устата си с ръка, така че половинката Ви да не усети сутрешния Ви „аромат“. Сутрешен дъх, халитоза, наречете го както искате, но определено това не е начинът, по-който искате да започне деня Ви.

Факт е, че в известна степен всеки има дъх рано сутрин.

Дата: 23 Фев 2016

Разпознайте и лекувайте гингивита

Ако полагате достатъчно грижи за зъбите и венците си, ще се предпазите от неприятните възпаленията и по-сериозни инфекции.

Ако венците Ви са подути и понякога кървят, най-вероятно в  устата Ви протича възпалителен процес, известно като пародонтално възпаление. Има два вида възпаление на венците: гингивит и пародонтит.

Дата: 18 Яну 2016

Най-подходящата "диета" за Вашите зъби

 

Храната, която приемате се отразява не само положително на зъбите и венците Ви, но и обратното – може да подпомага разрушаването на зъбите и възпалението на венците.

Разберете коя е най-добрата диета за зъбите Ви - каква храна и напитки е полезно да консумирате и кои да избягвате.

Дата: 29 Сеп 2015

 Кои храни “маскират” лошия дъх

 Бихте ли си позволили да хапнете сандвич със суров лук за обяд? Може би не, защото искате да избегнете лошия дъх.

Хората не могат да скрият какво са яли, защото някои от храните сами подсказват за себе си. Лукът и чесънът са може би най-познатите причинители на халитозата, но съществуват и други.

Последните съдържат остри масла, които много бързо се разпространяват с кръвта до белите дробове и когато издишаме влизат в контакт и с околната среда.

Дата: 11 Сеп 2015

Колко често трябва да сменяме четката си за зъби?

Знаете ли какво количество бактерии „обитават“ четката Ви за зъби ?

Според проучванията една четка за зъби би могла да бъде „заселена“ от над 10 милиона микроби. Но преди да се откажете да миете зъбите си, знайте едно - тези бактерии на са голяма заплаха за Вас и Вашите искрящи бели зъби. Според специалистите микроорганизмите обитаващи четките за зъби не са предпоставка за развитие на заболявания, тъй като пастите за зъби имат съставка подтискаща развитието на бактерии. Също така микробите се развиват само във влажна среда, така че след като измиете зъбите си просто оставете четката си да изсъхне.

Дата: 16 Юли 2015

Здрава уста, здраво тяло 

Грижите, които полагате за Вашите зъби и венци дават отражение върху цялостното Ви здравословно състояние.

Пренебрегването на оралното здраве може да доведе до нещо повече от лош дъх и развалени зъби - да отключи сериозни заболявания като рак например.

Според проучванията съществуват много причинно-следствени връзки между възпалението на венците и проблемите със сърцето, бактериалната пневмония и дори репродуктивните проблеми. Влиянието на хранителния ни режим и начина на живот върху оралното здраве е голямо.

 

Дата: 02 Юли 2015

Пет начина да направите усмивката си ослепителна

Търсите лесен и ефикасен начин да се подмладите без това да наруши бюджета ти?

И сами можете да се справите! Според последното проучване направено от учените в института Макс Планк в Берлин е необходимо просто да се усмихваш по-често.

Според проучването хората, които се усмихват по-често изглеждат по-млади.

Разбира се има много начини да се сдобиете с красива усмивка. От промяна в хранителния режим до използването на подходяща козметика.

 

Дата: 07 Окт 2014

Рутинни грижи за устната кухина

Рутинните грижи за устната кухина са отличен начин за поддържане на добра устна хигиена. Ето какво следва да включват те.

Миене на зъбите

Важно е да мием зъбите си два пъти на ден, използвайки четка с меки косъмчета и съдържаща флуорид паста. Главата на четката за зъби трябва да бъде достатъчно малка, за да може да достига и дo най-труднодoстъпните места. Мийте зъбите в продължение на поне 2 минути, като обръщате внимание на външната и вътрешната страна на зъбите, както и на захапващата им горна част. Обръщайте специално внимание на местата около венеца и сменяйте четката на всеки 3-4 месеца. Смята се, че електрическите четки за зъби премахват плаката и остатъците от храна по-добре от обикновените четки.

Дата: 19 Сеп 2014

За добра устна хигиена

Добрата орана хигиена-редовното почистване на зъбите и на интерденталните пространства ни помага да поддържаме зъбите и венците в добро състояние, както и да се предпазим от кариеси и заболявания на венците. За поддържане на добра устна хигиена помагат още водата за уста, почистването на езика, спазването на здравословна диета с ограничена употреба на съдържащи захар храни и напитки. При пушачите отказването на цигарите също оказва положителен ефект върху устната хигиена. Не на последно място, редовните прегледи при зъболекар играят важна роля.

Защо е важна добрата устна хигиена?

«1 2 3 4 5»Страница 1 от 5

Нови Продукти

Турбина S-MAX   M900L със светлина

Турбина S-MAX M900L със светлина

-12%
Цена:1,100.00лв.
Каталожна цена:1,250.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:1,100.00лв.
Каталожна цена:1,250.00лв.
Отстъпка:150.00лв. (12.00%)
Ubistesine или  Ubistesine Forte

Ubistesine или Ubistesine Forte

-26%
Цена:52.00лв.
Каталожна цена:70.46лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:52.00лв.
Каталожна цена:70.46лв.
Отстъпка:18.46лв. (26.20%)

Новини

Върни До Горе